Deze site gebruikt functionele cookies (geen tracking cookies)

Ademhalingsklachten

Ademhalingsklachten


Meestal zijn we ons er niet van bewust dat we ademen. Pas op het moment dat we problemen krijgen met ademen dan valt het ons op. Er zijn verschillende vormen van ademhalingsaandoeningen bekend. De bekendste zijn astma, chronische bronchitis en copd.  

Lees meer: Ademhalingsklachten

Overgewicht

Overgewicht


De meest voorkomende oorzaak van overgewicht is teveel (ongezond) eten en te weinig bewegen. Er is sprake van overgewicht wanneer u meer weegt dan normaal is voor uw lengte. Er zijn verschillende manieren om dat te meten

Lees meer: Overgewicht

Burn-out

Burn-out


Een burn-out kan vele verschillende symptomen omvatten. De meest bekende is de vermoeidheid. Maar ook de volgende klachten kunnen voorkomen: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, nervositeit, maag- en darmproblemen, hyperventilatie en huidproblemen.

Lees meer: Burn-out

Pijn

Pijn


Brandend, zeurend, prikkend of stekend. Pijn kent vele uitingsvormen. Van welke vorm u ook last hebt, pijn kost veel energie. Vaak hebben mensen met pijnklachten al van alles geprobeerd om ervan af te komen maar niets lijkt echt te helpen. Pijnbehandeling kan inderdaad complex zijn. Daarbij komt dat de beleving van pijn heel persoonlijk is en sterk kan wisselen.

Lees meer: Pijn

Hoofdpijn

Hoofdpijn


Hoofdpijn, ieder kent het wel. De een heeft het geregeld en de ander zeer zelden. Ook de uiting van de hoofdpijn is bij iedereen anders. De klachten kunnen variëren van een zeurende pijn van een paar uur tot een migraineaanval van drie dagen. 

Lees meer: Hoofdpijn

Reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen


Een fles opendraaien of een envelop openmaken; het zijn simpele alledaagse handelingen. Behalve als u een reumatische aandoening hebt. Dan kunnen deze eenvoudige handelingen een grote uitdaging zijn. Mensen met een reumatische aandoening worden vaak erg beperkt in hun dagelijkse leven, simpelweg omdat veel handelingen pijn doen of niet lukken.

Lees meer: Reumatische aandoeningen

Hooikoorts

Hooikoorts


Hooikoorts is een overgevoelige reactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen). In het voorjaar zit de buitenlucht vol stuifmeelkorrels omdat alle bomen en planten dan bloeien en zich voortplanten. Stuifmeelkorrels zijn op zichzelf niet schadelijk maar als u hooikoorts hebt, beschouwt uw lichaam deze korrels wel als gevaarlijke indringers. In feite is uw afweermechanisme in de war.

Lees meer: Hooikoorts

Rugklachten

Rugklachten


Vier op de vijf volwassenen heeft weleens te kampen met rugklachten. De een heeft er eenmalig last van. Bij de ander is het een terugkerend probleem. In dat geval kunnen de klachten chronisch worden. Rugklachten hebben een grote invloed op ons dagelijkse functioneren. De rug is immers een belangrijk onderdeel van ons bewegingsapparaat.

Lees meer: Rugklachten

Huidproblemen

Huidproblemen


We hebben allemaal wel eens last van een droge, geïrriteerde huid. We ervaren dan meteen hoe vervelend dat is; de huid jeukt en is schilferig en rood. Voor mensen met een huidprobleem is dit ongemak een dagelijks terugkerend gegeven.

Lees meer: Huidproblemen

Slaapproblemen

Slaapproblemen


Lekker en ongehinderd slapen; het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor veel mensen is slapen geen vanzelfsprekendheid. Voor hen is slapen een probleem. Slaapproblemen zijn ingrijpend. Een tekort aan slaap heeft direct invloed op ons welzijn en op ons gedrag. En uiteindelijk op onze gezondheid.

Lees meer: Slaapproblemen

Maag-en-darmklachten

Maag-en-darmklachten


Een op de vijf mensen heeft regelmatig last van maag- en/of darmklachten. De maag en de darmen zijn een onderdeel van ons spijsverteringssysteem. Als dat niet goed werkt, kunt u zich erg vervelend voelen. Een slecht werkende spijsvertering heeft namelijk een grote invloed op ons gevoel van welbevinden.

Lees meer: Maag-en-darmklachten

Stoppen met roken

Stoppen met roken


Dat roken slecht is voor de gezondheid, hoeven we u niet meer te vertellen. De meeste rokers willen er graag mee stoppen. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Stoppen met roken is zo moeilijk door de sterke ontwenningsverschijnselen die optreden. Het is eerder door de worsteling met deze verschijnselen dat u weer gaat roken, dan door de trek in een sigaret.

Lees meer: Stoppen met roken

Menopauze

Menopauze


De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Deze klachten horen erbij, maar voor sommige vrouwen worden ze zo heftig dat het functioneren in het dagelijks leven een probleem wordt.

Lees meer: Menopauze

Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid


Een kind krijgen; het lijkt zo iets vanzelfsprekends. Toch is het dat voor veel mensen niet. Soms blijft een zwangerschap simpelweg uit. Velen proberen dan een behandeling met IVF, ICSI of IUI. Zo'n behandeling is een intensief traject. Om de kans op een natuurlijke zwangerschap te vergroten of om het IVF/ICSI/IUI-traject minder belastend te maken, kan acupunctuur worden toegepast.

Lees meer: Vruchtbaarheid

Menstruatieklachten

Menstruatieklachten


In principe is een gezonde menstruatiecyclus vrij van klachten. Toch zijn er veel vrouwen die last hebben van zowel lichamelijke als emotionele menstruatieklachten. Soms zijn de klachten zo erg dat zij een paar dagen niet normaal kunnen functioneren. Dat is erg vervelend. De menstruatie is een natuurlijk proces dat niet elke maand tot zoveel ongemak zou mogen leiden. 

Lees meer: Menstruatieklachten

Zwangerschap

Zwangerschap


Het is zover; u bent zwanger! Een heerlijke periode breekt aan waarin u zich voorbereidt op de komst van uw kindje. Toch is de zwangerschap niet voor elke vrouw een tijd van rozengeur en maneschijn. Veel vrouwen hebben last van zwangerschapskwalen die het dagelijkse functioneren moeilijk maken. Dat is jammer want zwanger zijn, is een bijzondere periode in het leven van een vrouw.

Lees meer: Zwangerschap

Ondersteuning behandeling bij kanker

Ondersteuning behandeling bij kanker

Als u de diagnose kanker krijgt, verandert uw leven ingrijpend. Behalve de emotionele en mentale schok die u te verwerken krijgt, gaat u doorgaans meteen een intensief onderzoeks- en behandeltraject in.

Lees meer: Ondersteuning behandeling bij kanker