Hoofdpijn


Hoofdpijn, ieder kent het wel. De een heeft het geregeld en de ander zeer zelden. Ook de uiting van de hoofdpijn is bij iedereen anders. De klachten kunnen variëren van een zeurende pijn van een paar uur tot een migraineaanval van drie dagen. 

De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en de nek gespannen zijn. Hierdoor neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af en dat veroorzaakt een zeurende pijn. Deze pijn kan een paar uur of een paar weken duren. Bij migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Aan een aanval gaan vaak allerlei verschijnselen vooraf, zoals misselijkheid, overgeven, tintelingen voelen en flitsen zien.
Wat kan acupunctuur doen?
Omdat de klachten voortkomen uit verstoringen in de energiebalans van uw lichaam, gaat de acupuncturist op zoek naar de specifieke oorzaken van uw hoofdpijn. Er wordt gekeken naar de precieze plek van de pijn, het type pijn en naar eventuele andere oorzaken. Een acupunctuurbehandeling bij hoofdpijn is er op gericht uw energie balans te reguleren waardoor de klachten afnemen.
Bron: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.