Wie ben ik

 

Roxanne Gulikers 

Sinds 2003 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2008 ook eigenaar van Ophoven Gezondheidscentrum. Na ruim 15 jaar met veel plezier gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik begonnen aan de 3 -jarige HBO opleiding acupunctuur aan de Academie Qing Bai. Acupunctuur is een mooie aanvulling op fysiotherapie waarbij veel meer naar de mens in zijn geheel gekeken wordt waarbij lichaam en geest een eenheid zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van fysiotherapie (westerse geneeskunde) en acupunctuur (chinese geneeskunde) een meerwaarde is bij de behandeling van zowel lichamelijk en geestelijke klachten. Als acupuncturist kan ik helpen om de balans in het lichaam weer terug te krijgen.

Door het volgen van diverse bijscholingen ben ik gespecialiseerd in het behandelen van slaapstoornissen en pijnklachten (zowel chronisch als acuut), Japanse kinderacupunctuur, menopauze, vrouwelijke infertiliteit, luchtwegproblemen zoals bronchitis, astma en luchtweginfecties,  Pediatrie: bedplassen, autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen, Chinese kruidenformules.

Bij veel klachten zijn Chinese kruidenformules een waardevolle aanvulling op een acupunctuur behandeling en een mooie combinatie. De Chinese geneeskunde probeert, in tegenstelling tot de Westerse geneeskunde, de onderliggende oorzaak te verhelpen. Het prettige van Chinese kruidentherapie is dat het gemakkelijk in gebruik is. De kruidenformules worden geleverd in pil- of tabletvorm. Ook kunnen ze als granulaat of druppels geleverd worden. Ik adviseer u graag.

Registratie en lidmaatschappen:

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Een NVA-acupuncturist is HBO-opgeleid en beschikt over een gedegen kennis van zowel Chinese als Westerse geneeskunde. Dat is niet alleen van belang om uw gezondheid goed te kunnen beoordelen, maar ook om eventueel te overleggen met uw (huis-)arts. Eenmaal geregistreerd als NVA-acupuncturist wordt de kennis op peil gehouden met verplichte nascholing op zowel medisch als vakinhoudelijk gebied. Een NVA-acupuncturist heeft zich te houden aan duidelijke reglementen. Denk daarbij aan regels met betrekking tot praktijkvoering, hygiĆ«ne, steriliteit en veiligheid, ethiek en privacy. Door middel van praktijkvisitatie wordt de kwaliteit in de NVA-praktijken actief gecontroleerd. De NVA heeft een klachtenprocedure, is aangesloten bij de geschilleninstantie KAB en beschikt over een Tuchtcollege.

  NVA Logo transparant